MATERIALE INFO

METALLER

Jeg arbejder udelukkende i nikkelfrie ædelmetaller. Mine smykkekollektioner udføres i 18 karat guld (750) eller 925s sterlingsølv, hvorimod enkelte vielsesringe laves i 14 karat guld (585) eller hvidguld.

Mange af mine smykker laver jeg desuden i oxideret sølv. Dette er en overfladebehandling, der får smykket til at fremstå råt og elegant på samme tid.

 

 

 

 

 

 

 

GULD

Guld er et eftertragtet materiale baseret på dets æstetiske udtryk og formbarhed. Et smykkes indhold af rent guld opgøres i karat. 1 karat repræsenterer 1/24 af smykkets helhed, og 24 karat er således 99,9 % rent guld. Jo højere karat, dets blødere er guldet. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt at lave hverdagssmykker i 24 karat, da dette nemmere får slag og skrammer. For at lave mere hårdføre og holdbare smykker arbejder jeg derfor i enten 18 eller 14 karat guld. 

Håndlavede Smykker

Guld

Alle mine (gule) guldsmykker laves i massivt guld og legeringsmetallerne finsølv og kobber, som er allergivenlige og nemme at vedligeholde.

18 karat guld stemples med lødighed 750 – bestående af 75 % rent guld og 25 % finsølv og kobber.

14 karat guld stemples med lødighed 585 – bestående af 58,5 % rent guld og 41,5 % finsølv og kobber.

 

Hvidguld

Alle mine hvidguldsmykker laves i massivt guld og legeringsmetallerne palladium, finsølv og kobber, som er allergivenlige og nemme at vedligeholde.

Hvidguld opnår sin hvide farve på grund af indholdet af palladium.

14 karat hvidguld stemples med lødighed 585 – bestående af 58,5 % rent guld og 41,5 % palladium, finsølv og kobber.

 

Sølv

Finsølv (99,9 % rent sølv) er for blødt til hverdagssmykker, hvorfor det også ofte sammensættes med andre metaller for at skabe en bedre holdbarhed.

Mine sølvsmykker udføres i sterlingsølv.

Sterlingsølv stemples med lødighed 925s – bestående af 92,5 % finsølv og 7,5 % kobber.

 

Oxideret overfladebehandling:

Ved oxiderede sølvsmykker er legeringen den samme, da oxidering blot er en overfladebehandling af sterlingsølv.

DIAMANTER

Jeg arbejder både med hvide og sorte diamanter, der alle kommer fra certificerede danske diamanthandlere.  På denne måde sikrer jeg, at diamanterne havner hos mig på forsvarlig vis, og jeg kan derfor stå inde for både kvalitet og oprindelse.

 

Hvide diamanter:

Kvaliteten af diamanter er utrolig vigtig, og jeg bruger derfor Top Wesselton VVS diamanter i brilliantslib, der giver et smukt spil.

 

Sorte diamanter:

Jeg bruger hovedsageligt sorte diamanter i rosenslib. De har kun facetter på toppen af stenen, hvorved der bibeholdes så meget af stenens fylde som muligt.

DIAMANTER: DE 4 C’ER

Diamanter vurderes på de 4 C’er: Carat, Color, Clarity og Cut

Carat (Karat)

Karat er vægtenheden for diamanter (ikke at forveksle med karat ved guld, der siger noget om renhed). 1 karat svarer til 0,2 g. Store diamanter er sjældne, og derfor øges prisen også eksponentielt med stenens størrelse.

Color (Farve)

Diamanter rangerer i spektret mellem farveløse/hvide over i en gullig nuance. GIA klassificerer diamanter på en skala fra D-Z, hvor D udgør farveløse og de mere sjældne diamanter. I takt med at farven i diamanten intensiveres, bevæger de sig nedad på skalaen og ender i Z, som udgør en mere gullig eller brun nuance.

Clarity (Klarhed)

Det perfekte er svært at opnå – også ved diamanter. Små fejl og irregulariteter (inklusioner) i diamanter kan være svære at se med det blotte øje. Men des mere klar en diamant er, des mere sjælden og værdifuld er den. 

Cut (Slibning)

Slibning har afgørende betydning for, hvordan lyset brydes i diamanten – og hvor meget den derved funkler. Den mest populære slibning er brilliantslib, der består af 57 facetter.

Et mere dybdegående indblik i de 4 C’er kan ses her.

 

KONTAKT

STINNEHOLM
Stefansgade 17, st. tv.
2200 København N.

+45 28349803
contact@stinneholm.com

CVR: DK-32235816
Google Maps

0
Indkøbskurv