SMYKKEPLEJE

Guide: Sådan plejer du dine smykker

 

Smykkepleje er alfa og omega, hvis dine smykker skal have et langt liv. At passe på dit smykke begynder derfor først og fremmest med at være opmærksom på, hvornår du skal have smykket eller smykkerne på, og hvornår du skal tage dem af.

Selvom det kan være fristende at bære dit smykke på alle tider af døgnet, særligt forlovelsesringen eller vielsesringen, så skal de jo helst holde i mange år og derfor vil jeg anbefale dig at følge disse plejeråd.

 

Husk at tage dine smykker af:

  • Før du dyrker motion eller går i svømmehallen (stød og slag kan sætte sig i smykket som hakker eller ridser. Klorvand kan reagere kemisk med metaller, få farven til at ændre sig, plette guld eller svække fatninger).
  • Inden du går i bad (shampoo og balsam kan sætte sig bag stenfatninger og skade smykkerne)
  • Når du skal i kontakt med skønhedsprodukter som: fugtighedscreme, solcreme, parfume, makeup eller hårspray, da det kan indeholde kemikalier, der skader smykker.
  • Før du går i seng. Påbegynd en smykkerutine! Tag dit smykke af som det første når du går i seng og tag det på som det sidste om morgenen. Dine fingerringe og armringe bliver i løbet af natten udsat for en del sved og dine øreringe kan knække eller tage skade.
  • Inden du gør rent (rengøringsmidler og kemikalier kan skade dit smykke).

Når du tager dine smykker af, bør du opbevare dem i et ilttæt smykkeskrin, æske eller en foret pose. Dette forhindrer dem i at oxidere uønsket.

Det er bedst at opbevare smykkerne adskilt, så de ikke ridser hinanden. Særligt smykker med diamanter kan nemt ridse og skramme andre smykker.

Vedligeholdelse af smykker

Vedligeholdelse af smykker

Når smykker kommer i kontakt med ilt og hudens naturlige syre vil alle smykker uundgåeligt blive plettede, oxidere og miste noget af deres glans.

Hvorfor oxidere smykker?

Oxideringen kommer helt naturligt, når især sølvsmykker, men også guldsmykker, kommer i kontakt med ilt og hudens naturlige syre og sved. Oxideringen kan give dit smykke sorte pletter eller noget, der kan minde om rustlignende misfarvninger.

Hvis du har hørt at guld ikke kan oxidere, er det også korrekt. Rent guld tager ikke farve, men det gør de metaller, der blandes i guldsmykket for at opnå en bestemt legering.

Rengøring af guld, sterlingsølv og diamanter

Er dine smykker begyndt at miste deres shine eller blive misfarvede, kan du pudse både dine guld- og sølvsmykker med en fnugfri bomuldsklud. Du kan med fordel lægge smykkerne i lunkent vand tilsat sæbe i 10 minutter og rense skidt og snavs væk med en blød tandbørste.

Rengøring af oxiderede sølvsmykker

Rens ikke oxiderede sølvsmykker med en tandbørste, da dette slider den oxiderede overfladebehandling af. Læg derimod dine oxiderede smykker i  lunkent vand uden sæbe og tør dem forsigtigt af med en ren bomuldsklud.

Alle oxiderede smykker bliver slidt lysere ved brug, og dette er tiltænkt i mine designs. Kontrasten mellem den mørke oxidering og det lyse sølv, der ses ved slid, giver smykket et råt spil.

 

Smykkepleje hos Guldsmed Stinne Holm på Nørrebro

Lad os hjælpe dig med smykkepleje

Husk at du altid har mulighed for at råd og vejledning om rengøring og smykkepleje hos os.

Du er også velkommen til at komme ind i smykkebutikken på Nørrebro på Stefansgade 17, 2200 Købehavn N for at få dit smykke gen-oxideret.

Brug dine smykker

Selvom dine smykker kan få ridser og komme til skade, så er mit bedste råd altid, at du skal huske at bruge dine smykker og bære dem så ofte som muligt.

 

Kærligst

Stinne Holm

Produkter

 

UDVALGTE KATEGORIER FRA SHOPPEN

ØRESTIKKER

Smukke kantede, runde og håndlavede øreringe fra Stinne Holm.

RINGE

Ringe i mange størrelser og designs.  Råt, enkelt og elegant.

HALSKÆDER

Sølv, guld eller oxideret sølv – smukke og unikke halskæder i flere designs. 

KONTAKT

STINNEHOLM
Stefansgade 17, st. tv.
2200 København N.

+45 28349803
contact@stinneholm.com

CVR: DK-32235816
Google Maps

0
Indkøbskurv